現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, August 2016 > Do You Know Minato City Bike-Sharing? | Minato Monthly, August 2016

更新日:2016年8月1日

Minato City Bike Sharing

The Community Cycle bike sharing system allows users to temporarily rent public bicycles parked at various ports within Minato City. Rent and return a community bike at any port within a designated area. Feel free to utilize this service for shopping, sightseeing, daily commuting and other activities. The public bike-sharing system is practiced by Minato, Chiyoda, Chuo and Koto cities in Tokyo.

Using the System

To begin using the system, you will need to first register your personal information in advance online at the Community Cycle website at: docomo-cycle.jp/minato/en/ (External Link).

Regulations

• Users must be at least 145 cm tall.
  • Minors need a guardian permission to use the bikes.
  • Users must have a cell phone capable of sending and receiving texts by docomo, Softbank, au or Y!mobile, as well as a credit card to register. Acceptable credit cards: Visa, MasterCard, JCB, American Express, and Demx.
  • One bike rental per person.
  • If a dock is full when you return the bike, use another nearby dock.
Plan Basic fee
taxes not included
Extension fee
taxes not included
Monthly membership ¥2,000 / month ¥100/every 30 minutes
One-ride membership ¥150/ ride

How to rent

1. Press “Start” on the bicycle touch panel.
  2. Touch your IC transportation card or membership card to the bicycle's card reader.
  3. The bicycle lock on the rear wheel will automatically release after a few seconds.
  4. Remove the bike from the dock.

How to return

1. Insert the bike wheel into the dock.
  2. Deploy the kickstand and lock the rear wheel.
  3. Press “Enter” on the bicycle touch panel to complete the return.

Dock Locations

Shimbashi and Toranomon area

• Nishi-shimbashi 2-Chome
  • Atago Green Hills