現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, June 2017 > Seasonal News | Minato Monthly, June 2017

更新日:2017年6月1日

Seasonal News

The Flowers of Minato City
June is the only month in the year with no national holiday. In Tokyo, June is typically described as the period of tsuyu, the rainy season. Tsuyu is an expression used only for this season. It is not used to describe any other period of the year.
Temperatures are getting higher and the humidity is high in this season, so it is often said to be a difficult time for bodies that are not accustomed to the heat.
Do you know about the flowers of Minato City? They are flowers of June, the hydrangea and rose. As it happens, they bloom during this season. The hydrangea, which blossoms gently after bathing in the rains of tsuyu and changes color, is a flower that many people have appreciated since ancient times. In Minato City, the Arisugawa-no-miya Memorial Park, Ichinohashi Park, and Shiba Park are famous spots for the hydrangea.
The other flower is the rose. There are many varieties of roses, and it is well-loved by many people for its wide range of colors and fragrance. Many of the roses that are grown by people in Japan today have come from overseas. Minato City has records of a rose garden created in Shiba Park in 1887. In Minato City, roses can be found not only in Shiba Park, but in Shibaura Chuo Park and Hikawa Park.

Hydrangea

Supervising subsection

Public Relations Subsection

Minato Call - City Information Service