現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, November 2017 > Seasonal News | Minato Monthly, November 2017

更新日:2017年11月1日

Seasonal News

Shichi-Go-San
November’s holidays are Culture Day on the 3rd and Labor Thanksgiving Day on the 23rd. Both days were first held in 1948. Culture Day’s purpose is to encourage people to love freedom and peace and promote culture. Labor Thanksgiving Day is a holiday for respecting labor and celebrating production. It is also a day when citizens show gratitude to each other.
Do you know about the Shichi-Go-San custom? It means “seven-five-three.” On this day, three and seven-years-old-girls and five-years-old-boys are celebrated their happy growth. According to one version of stories, this custom started in the eighth century. After that, in the 17th century, since three-years-old-girls started to grow their hair and five-years-old-boys and seven-years-old-girls were required to wear adults style clothes at their age, it was said this custom was called Shichi-Go-San.
Around the 15th of this month, children at these ages and the families get dressed up to visit a shrine or temple and pray that they grow up healthy. The children are given chitose ame, which are thin and long candies colored red and white. A candy bag for chitose ame is decorated with lucky symbols such as cranes, turtles, or a group of auspicious plants; pine, bamboo and plum.
You might spot some of these cute kids in their fancy getups walking around town at this time of year. If you have a child at the right age for celebrating Shichi-Go-San, then why don’t you take them to a shrine or temple to wish them a healthy life?

Chitoseame
Candy bag for chitose ame

Supervising Section

Public Relations Subsection