現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, December 2017 > Seasonal News | Minato Monthly, December 2017

更新日:2017年12月1日

Seasonal News

The end of the year
December 23rd is the Tenno Tanjo-bi, Emperor’s Birthday. The date is determined by the present Emperor’s birth date. On this day, a public ceremony takes place at the imperial palace.
December is a busy month for the Japanese. People try to complete their own work within this year; clean up their house or room; write new-year greeting cards; go shopping for year-end gifts, Christmas, and New Year’s holidays; prepare and decorate their house for the New Year, etc.
Eating soba, buckwheat noodles, on New Year’s Eve is a traditional Japanese custom. Why soba? A long time ago people believed that if you ate soba on New Year’s Eve, you would live long because soba was slim and long.
Once the new year comes, many people visit shrines or temples to pray for good luck for the new year from midnight. This is called hatsu-moude. If you go, it will surely be very crowded but you will experience a traditional Japanese New Year.
Happy holidays!

Shimekazari
Shimekazari, Japanese New Year’s decoration

Supervising Section

Public Relations Subsection