現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, September 2017 > Seasonal News | Minato Monthly, September 2017

更新日:2017年9月1日

Seasonal News

Moon Viewing
There are two national holidays in September. The first is Respect for the Aged Day on the third Monday of September. As the name suggests, this is a day to express respect and celebrate the longevity of the elderly who have contributed to society for many years.
The second one is Autumnal Equinox Day on September 23. This is a day to pay respects to your ancestors and remember the deceased. This is why many people visit their ancestors’ graves on this day in Japan.
Also September is the month of otsukimi, or moon viewing. Moon viewing was a seasonal event. It is said the moon appears as its most beautiful in this month. The September moon is called the mid-autumn moon or harvest moon. People used to decorate pampas grass and rice dumplings to enjoy the moon during the event of otsukimi.
Why don’t you look up to the night sky and gaze at the beautiful autumn moon? In Japan people say that they can see the image of rabbits pounding rice on the surface of the moon. What do people in your country see when they gaze at the moon?

Moon Viewing

Supervising Section

Public Relations Subsection

Minato Call - City Information Service