現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, August 2019 > Sales of the Premium Voucher | Minato Monthly, August 2019

更新日:2019年8月1日

Sales of the Premium Voucher

In order to mitigate the impact of the consumption tax hike, premium voucher “Yawaragi” will be sold for the households who are exempted from the resident tax and households with infants. The consumption tax is scheduled to be raised to 10% in October.
Premium vouchers can be used from October 1, 2019 to March 31, 2020 at around 1,500 stores in Minato City.

Eligibility

1. People who are registered as Minato City residents as of January 1, 2019 and who are exempted from the resident tax for the fiscal year 2019.
    * People receiving public welfare assistance; people who are spouses/dependent relatives of the persons subjected to resident tax are not eligible.
  2. Households with infants born between April 2, 2016 and September 30, 2019.

Price of the voucher

Vouchers worth ¥25,000 will be sold for ¥20,000 (¥5,000 premium value). Vouchers can be purchased as a ¥4,000 booklet, with a maximum purchase limit of five booklets for ¥20,000. Those who wish to can also pay for their vouchers in up to five separate installments during the sales period.

How to purchase the voucher

1. Minato City will send applications for people who are exempted from resident tax in early August. If you wish to purchase the premium voucher, please fill in the forms and send it back to Minato City Hall via postal mail by November 29. Minato City will send the exchange tickets for purchasing the premium voucher for the elected applicants. Please bring the exchange tickets to the sales counter and purchase the voucher by cash.
  2. To the heads of households with infants 2 years old and under, the city will send the exchange tickets for purchasing the premium voucher after September. Bring the exchange tickets to the sales counter and purchase the voucher by cash.

Supervising Section

Premium Voucher Issuance Subsection

Minato Call - City Information Service

Tel: 03-5472-3710