現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, July 2020 > Be Careful of Food Poisoning | Minato Monthly, July 2020

更新日:2020年7月1日

Be Careful of Food Poisoning

Bacteria that causes food poisoning increase more easily from the rainy season to summer when the temperature and humidity rise.
Please follow the following rules to prevent food poisoning at home.

1. Wash your hands

There is a lot of invisible dirt and bacteria on your hands.
Wash your hands frequently before and during cooking. Be careful after touching raw meat and fish. Also, after using knife, chopping board, or other kitchen tools, wash them thoroughly, disinfect them using boiling water and chlorine-based bleach, and then dry them before storing them.

2. Prevent the increase of bacteria

Immediately put the food you buy in the refrigerator. Refrigerator temperature needs to be below 10°C. The temperature inside the refrigerator will rise if it is overfilled with food.
Do not leave food out at room temperature, especially frozen food or chilled food.

3. Heating food

Heating food is an effective way to kill bacteria. Bacteria that cause food poisoning are usually unable to withstand heat. Cooking is the most effective way to prevent food poisoning.
Prevent summertime food poisoning with the three food poisoning prevention rules of “wash your hands,” “prevent the increase of bacteria,” and “heating food.”

Supervising Section

Food Safety Promotion Subsection

Minato Call - City Information Service

Tel: 03-5472-3710