現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, November 2020 > Application for 2021 Municipal Kindergarten Enrollment  | Minato Monthly, November 2020

更新日:2020年11月1日

Minato City municipal kindergartens will be accepting applications for children aged 3, 4, and 5. For more details, please visit the Minato Web after November 11.

Eligibility

Applicants must qualify for all the criteria below.
1. Both guardians and children have an address in Minato City and children were born within the following periods:
- 3 years old: April 2, 2017—April 1, 2018
- 4 years old: April 2, 2016—April 1, 2017
- 5 years old: April 2, 2015—April 1, 2016
2. Guardians are able to accompany children to and from the kindergarten.

Distribution of application forms and guidelines

Date

From November 11

Place

Municipal kindergartens, School Affairs Section on the 7th floor of the City Hall, Residents’ Support Sections of Regional City Offices and Daiba Annex.

Application date & time

November 19, 20, 24 Applications are accepted at kindergartens from 2 to 4:30 p.m., and at the School Affairs Section from 8:30 a.m. to 5 p.m. Please bring your residence certificate when applying.

Note

Applicants will be selected by a drawing in case the number of applicants exceeds the capacity. Application forms can be downloaded from the Minato Web from November 11.

Acceptance of additional applications

If maximum enrollment is not reached after the drawing, the corresponding kindergartens will accept extra applications.

Date & time

December 4, 2 to 4:30 p.m.
After December 4, applications will be accepted on December 11 at 2 p.m. at the kindergarten where an applicant wants to enroll.
Childcare fees will be free.

Extended childcare support

All Minato City municipal kindergartens will be offering extended care hours for children as part of the city’s Childrearing Support Care program.

Supervising Section

School Affairs Section

Minato Call - City Information Service,
Tel: 03-5472-3710

「よくある質問コンテンツ」をご活用ください。

よくある質問入り口