現在のページ:トップページ > 区政情報 > 各種広報媒体・報道資料 > 広報紙 > Minato Monthly > Minato Monthly, May 2021 > Issuance of My Number Card | Minato Monthly, May 2021

更新日:2021年5月1日

Issuance of My Number Card

Use the Convenient My Number Card

It can be used as ID, electronic applications such as e-Tax, and for obtaining certificates such as the residence certificate at convenience stores.

Application

1. Smartphone Application

Take a photo by smartphone. Read the two-dimensional code on the application form. Access the website. Follow the instructions to enter the necessary information, attach the photo, and send it.

2. Computer Application

Take a photo by digital camera and save it in PC. Access My Number Card issuing website. Follow the on-screen instructions to enter the necessary information, attach the photo, and send it.

3. Apply by ID Photo Booth in Town

Select “Apply for the Individual Number Card” from the touch panel, insert money for the photo, and hold the two-dimensional code on the application form over the barcode reader.
Follow the on-screen instructions to enter the necessary information, take a photo, and send it.

4. Mail Application

Sign one’s name, paste a photo to the application form. Confirm the information on the application form and send it back.

How to receive the card

Once the card is ready, the Notice of Issuance of Individual Number Card will be sent to you. Please check the enclosed information and make a reservation online or by telephone to pick up card. Bring ID and the notification to the place of issuance to receive the card.

Inquiries

Foreign nationals can contact the My Number Call Center

Tel: 0570-064-738
My Number Card general website: https://www.kojinbango-card.go.jp (External Link)

Residents Support Section, Shiba Regional City Office

Tel: 03-3578-3139 (English, Chinese only)

「よくある質問コンテンツ」をご活用ください。

よくある質問入り口